2012. január 30., hétfő

6. Bálozó Hercegnőim

Lányaim körében elharapódzott a "bál", "buli" és egyéb hasonló fogalmak gyakori használata:) Valószinűleg a nemrégen betöltött 5. életévük és a nemsokára szervezendő buli éppúgy táplálja ezt az izgalmas témakört, mint a sok meghallgatott-látot mese lagzijai, báljai.

Gréti az utóbbi egy évben hihetetlenül felfejlesztette kézügyességét, sokszor előfordul, hogy napi tiz rajzig-firkálmányig meg sem áll. "Ide nekünk egy egész papírgyárat azonnal!" - ez sokszor szerepel mostanában álmaimban:) Nem jellemző rá a pontos kidolgozás és a részletgazdag, színes ábrázolásmód, inkább nekivág, és egy vonallal, hihetetlen dinamikával építi fel változatos, fantáziagazdag figuráit.


Lillusra épp az ellenkezője igaz. Ő nagyon sokszor ismételget egy témakört, akár hónapokig képes csak pillangót, vagy tortát rajzolgatni. Egy-egy rajzot pedig hihetetlen részletességig kidolgoz, és szép színekkel teszi vonzóvá:)
 

Nagyon szépen rímelnek tehát rajzaik személyiségükkel is. Még jó, hogy ikrek, és én vagyok a szülőanyjuk, mert különben nem hinném el, hogy két ennyire eltérő személyiség:)

No, hogy visszatérjek a címben szereplő témához, hadd mutassam be első közös- és szerintem igen jól sikerült- művüket. Szerintük ez a hercegnők bálja. A figurákat Gréti rajzolta, Lillus színezett és a klasszul hangzó Csépkerózsa felírás is az ő 5 (!) éves tollából származik:) (Sajnos itt nem tudom megfordítani, de remélem, hogy a linkben láthatjátok jó irányban is.)


Bál

Bálozó hercegnők

















Szerintem eszméletlenül jó ez a kép, s ha egy modern galériában hasonlót látnék, sem döbbennék nagyot:)

S persze ezeken a téli napokon elég gyakran áll itthon is a bál. Néha persze, hogy azért mert sikerült összakapni valamin, de szerencsére jópárszor azért, mert beteszünk egy ún. "profi" zenét (a profi kifejezést előszeretettel használják mostanság mindenre, ami tetszik nekik:), és aztán mehet a risza.

A hangulatról kis ízelítőket itt találhattok:)
Legyenek nektek is ilyen vidám délutánjaitok, ezt kívánom szeretettel!

3 megjegyzés:

  1. Tündérek ezek a lányok, és milyen ügyesek! Csak gratulálni lehet az anyukájuknak! :-)

    VálaszTörlés
  2. komolyan mondom, hogy tiszta Picasso! De komolyan! Teljesen ott van a stílus! :)
    És a tánc is nagyon szuper! :) 12 év múlva egy club-ban nyomják majd ilyen iramban, csak azt sajnos, (vagy a saját nyugalmunk érdekében szerencsére:) nem fogjuk látni.

    VálaszTörlés
  3. Köszi-köszi:))) Én is szeretném majd velük nyomni 12 év múlva, mert igencsak imádok táncolni magam is:)

    VálaszTörlés