2013. január 24., csütörtök

26. Elképesztő lemaradásaim. Fotóblog 1.

... miatt az elmúlt hetekről-sőt hónapokról fotóblog formájában szeretnék nyilatkozni.

Samu elkezdte szeptemberben a péntek délutánonkénti Swim-club nevezetű foglalkozást, ami már jobban hasonlit a versenyszerű úszásoktatáshoz. A legtöbb gyerek heti háromszor jár, a heti egyszeri alkalom a kezdet. Úszásverseny is volt már, melyről elég vegyes benyomásaim voltak. (Irtó hosszú-3-4 óra, a gyerekeknek várniuak kell órkáat, rendkivűl nagy zaj, káosz, stb.) Azért hátúszásban a korosztályában nyert egy versenyt. A lenti képen épp a váltóversenyre vár. Azt azért még érdekességképpen elmondom, hogy ezen verseny, és a többi, amin Samu mostanában résztvesz (kosárlabda és sakk sportágakban:) igazából nem vérre mennek. Ettől nem lesz senki sem kerületi bajnok, nem itt fogják a jövő Phelpseit kiválasztani, vagy ilyesmi. Ezzel szemben megtanitják őket győzni és veszteni, gratulálni és méltón viselni a veszteséget, fairnek lenni, meg hasonlók. Ja, és még egy fontos: a gyerek választása a döntő, nem az edzőé. Igy a legkevésbé tehetséges is részt vehet ezeken a megmérettetéseken.

 Ahogy belekanyarodtunk a télbe, valahogy megszaporodtak a bulimeghivások és havermeghivások ( playdate-ek, ahogy itt mondják). S mivel három a gyerekszám, ez elég komoly memóriát és logisztikát igényel  a szülőktől néha.

 A fenti képen Gréti kis barátját, Harlant látjátok, akit elhivott kirándulni velünk.

 Úgy tűnik, Grétinek inkább fiúbarátai vannak, ki gondolná:)? A fenti kép Lucian, Gréti pajtásának szülinapján készült. A születésnap egyébként egy halnevelő központban volt.

 E kép már Lillus havernője, Taylor szülinapján készült, amelyet egy szálloda uszodájában tartottak:)

 A fenti képen Anouk bulija látható. Ő mindhárom gyerek barátja, és édesanyja belga. Január 8-án megünnepelték a belga Háromkirályok ünepét, amire meghivtak minket.

Folyt. köv. a következő bejegyzés az ünnepi szezonról. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése