2013. január 24., csütörtök

28. Nagy események- Fotóblog 3.

Először is néhány kép Lillus és Gréti évvégi balettelőadásáról.





Egyértelmű szerintem a képek láttán, hogy még ha nem is a saját gyerekeim lennének, akkor is annyira zabálnivalóak, hogy az ember nem brija abbahagyni a fényképezést. Falatkák. Sajnos Gréti az utóbbi időben hanyagolja a balettot, mert szerinte az túl lányos.... Nem szeretnék vele erőszakoskodni, de azért jót tenne neki szerintem. Mind a testtudatának, szép mozdulatoknak erősitésében, mind pedig a figyelmének fejlesztésében. Ezekben ugyanis Lillus egyértelműen elhúzott mellette, s ráadásul élvezi is- mind a balettot, és persze azt is, hogy ügyesebb benne, mint ikerhúga.

A másik fő esemény a DIótörő cimű előadásban való résztvételük volt. Sajnos az én életemből kimaradt a szinjátszócsoport, most azonban annál inkább belevetettük magunkat. Október végétől jártunk próbákra, ahová Rosie nevű 12 éves ismerősünk hivott meg minket. Főként otthontanuló gyerekekből állt a gárda, akik már tavaly is együtt gyakoroltak. Néhány próba után meggyőződésem volt, hogy az egészből semmi sem lesz. Teljes káosz volt számomra, amit a nézőtérről láttam. De a gyerekek rendkívűli módon élvezték már a próbafolyamatot is!

Két előadás volt, az elsőben főként családtagok voltak a nézők, de a második teljesen nyilvános volt. Samu részben Fritz szerepét játszotta, részben pedig a harci jelenetben volt katona. Mindkét lány szerepelt vendégként az első jelentben, és Lillus tündért is alakitott a második felvonásban.

A szervezés elképesztő profi volt. Az utolsó főpróbákhoz a szervezők, Rosie és mamája, La negyedóránkénti időbeosztást is készitettek. Volt teljesen szuper színlap, hirdetőplakát, a végén készült megvehető DVD is. S a meglepetés laz előadás után egy héttel jött: a gyerekek fejenkénti 10 dollár honoráriumot is kaptak a bevételből.

1. Előadás
 Fritz és Clara az első jelenetben

 A karácsonyi partijelenet

 Tündérek

 1. jelenetre vissza, Fritz összetöri a Diótörőt.

 Meghajlás, középen a zseniális Rosie.

2. Előadás

Gréti, mint partivendég megkapja az ajándékát a Nagybácsitól.

 Kistündérkék táncolnak


Itt látható a színlap fedele. 
  Minden gyerekről szerepel benne néhány mondat.

Nagyon hálás vagyok az egészért mind a gyerekeim nevében, mind pedig a saját nevemben, hisz különleges élmény részese lehettem a színfalak mögött is.

Folyt. köv. a gyerekeim legujabb műalkotásaival nemsokára:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése